Handlekurv (0) produkt

Natursteins mur

Muring med naturstein

Steinene skal mures i «forbandt», det vil si at alle vertikale linjer skal brytes. Pass også på å ikke ha samme høyde på steinene hele veien i lengderetningen om mulig

Steinnene kan deles med meisel etter ønsket høyde 

Steinen skal i all hovedsak brukes som den er på lengden. Ved tilpasning på lengde kan den fort komme til å kløver seg (dele seg selv i de naturlige lagene). Dersom du må dele en stein anbefales det å bruke vinkelsliper – enten ved å skjære helt igjennom eller ved å lage et spor for deretter å knekke steinen (kalt hogging). Ved hogging så er tommelfingerregelen å alltid ta av minimum det dobbelte av steinens tykkelse.

Ved muring med bakstøp er det viktig å rengjøre steinens bakside slik at mørtelen binder godt. 

Topp / avdekk til muren

Det er viktig å sette på avdekning på toppen av muren for å hindre vanninntrenging i muren som kan føre til salt- og kalkutslag samt frostsprengning. 

  1. Velg en størrelse (tykkelse og utstikk) som harmonerer med selve muren.
  2. Du tilpasser enkelt lengden ved hjelp av hogging (rissing/knekking). Tommelfingerregelen er å alltid ta av minimum det dobbelte av steinens tykkelse.
  3. Det er svært viktig med full limdekning. Dette sikres best ved å dobbeltlime, dvs å påføre lim både på avdekningens bakside og på toppen av muren. 
  4. Sørg for god/riktig vannavrenning. På en dobbeltsidig mur lager du en dryppnese ved å skjære et spor i utstikket slik at vann ikke renner inn i muren. På en enkel mur monterer du avdekningen med litt fall utover for god avrenning.
Prosjectinfo
Kunde privatkunde
Type bygg hytte
Utført kunden selv

Produkter som blir brukt til dette prosjektet