Handlekurv (0) produkt

Oppdal skifer råkopp

Oppdal skifer råkopp

Tørrmur eller mur av råkopp/håndstein er en av de eldste måter å bygge på. Skifermursteinen som ofte brukes til tørrmur har ulik variasjon i form og størrelse med en lagdeling som gjør den spesielt godt egnet til muring og stabling, og kan nærmest beskrives som «bruddheller i mursteinsform». I bakkant etterfylles det betong eller drenerende masse. Alternativt kan det mures på den tradisjonelle måten med mørtel og fuger, noe som gir et ulikt uttrykk. En mur av skifer kan dessuten flyttes og gjenbrukes ved behov. Tørrmuren er naturlig, estetisk og enkel, samtidig som den er svært tilpasningsvennlig og fleksibel. Råkopp benyttes like ofte innendørs som utendørs. Steinene leveres derfor ferdig rengjort.

 

Bruksområde: De vanligste bruksområder er portstolper, hagemurer, fasader og som forblending av murer og piper, men egner seg også meget godt til peis/utegrill, opptrinn, skillevegger og søyler etc.
5 - 12 cm dybde: Mest brukt til peis og forblending inne og ute. Leveres i paller a 7 m2
10 – 20 cm dybde: mest brukt til dobbel mur, peis og forblending inne og ute.
15 – 30 cm dybde: mest brukt til forblending ute, dobbel mur og støttemur.

Du må ta høyde for svinn ved muring, normalt ca. 10 - 20 %.

Tykkelsesintervallet angir variasjonen i tykkelse mellom de ulike enhetene i denne sorteringen. Hver enkelt enhet er derimot stort sett jevn i tykkelsen, men små ujevnheter på baksiden kan forekomme. Ved legging av skifer med tykkelsesintervall utendørs er det spesielt viktig at det er gjort et godt grunnarbeid som tar hensyn til en god borttransportering av vann og fukt.

 

Skiferen har iboende naturlige egenskaper som gir den et helt unikt uttrykk, som også kan foredles avhengig av hvor og hvordan skiferen skal brukes. Kantene kan gis ulikt uttrykk gjennom hugging, råhugging og saging.
Dette produktet har Naturkant, som betyr at den leveres urørt slik den kommer fra naturens side med ulike fargenyanser og variasjoner i grovhet og regelmessighet.

 

 Pris fra 2900.00 NOK
Vekt: 260 kg


Lurer du på noe ang. dette produktet? Ta kontakt: